Rent gys og DM-guld [Avarta Bladet, november 1996]

Oprettet d.

af Carsten Sørensen, træner for 1. lilleput

Vi drømte, vi håbede, vi vidste, andre fortalte os det, det stod i aviserne, vi turde ikke selv sige det højt! Vi var favoritter. Men for at nå så stort et mål som danmarksmesterskaberne er, skal det hele gå op i en højere enhed, såvel det sportslige som det praktiske.

Vi startede fredag aften i Espelunden med kurs mod Virum. Her blev vi indkvarteret i et klasselokale på en skole, som lå lige ved siden af idrætsanlægget. Aftenen gik med udpakning og hygge indtil kl. 22:00, hvor vi gik i seng.

Lørdag morgen var der indmarch kl. 08:15, så vi var tidligt oppe for at spise morgenmad. Kl. 10:30 startede de indledende kampe, og vi skulle møde Varde i vor første kamp. Kampen blev forholdsvis let, og vi vandt 8-1.

Næste kamp var mod Fremad Amager, og det blev en svær kamp, hvor vi først sidst i kampen fik hevet sejren hjem med 3-2. Sidste kamp i den indledende pulje var mod arrangørklubben Virum. Denne kamp blev lidt af en gyser. Vi var bagud 2-0 langt henne i kampen, men fik med nød og næppe scoret tre mål, så vi var sikret 1. pladsen i puljen.

Om søndagen var vi kommet i pulje med KB og B93. Kampen var lidt af et revancheopgør fra sommerferien, hvor KB slog os i finalen om KB-Cup. Drengene ville derfor vinde kampen, hvilket de gjorde med 3-1.

Næste kamp mod B93 blev samtidig en kamp om finalepladsen. Kampen bølgede frem og tilbage og var igen en af de mange gysere, det blev til i stævnet, men vi trak det længste strå mod et af de bedste hold i turneringen - 2-1 til os. Vi var i finalen og alt, hvad vi havde drømt om, var pludselig blevet til virkelighed. Vi var én kamp fra at være Danmarksmestre - vi turde næsten ikke tro på det.

Finalen blev afviklet med fælles indmarch af både Avarta og AGF samt navneopråb, vinken og alt det 'dyre', som hører sig til, når det er en finale om Danmarksmesterskabet.

Det blev en sand gyser, som sådanne finaler skal være, og vi kom bagud med 0-1 på trods af, at vi havde været spilstyrende. Men heldigvis var der retfærdighed til, så vi scorede to mål og blev DANMARKSMESTRE!!!

Præmieoverrækkelsen blev foretaget af den tidl. anfører for landsholdet - Lars Olsen - som delte træningsdragter, éngangskameraer og guldmedaljer ud til drengene. Derudover fik holdet en vandrepokal samt en ægte australsk boomerang (som kommer senere). Yderligere fik spillerne også erindringspræmier i form af blade, T-shirts mm.

Efter finalen var der almindelig hygge, sang, farvning af hår (grønt - naturligvis) badning mm., hvorefter klubben var vært i Espelunden med nogle pølser, pommes frites, slik, sodavand samt lidt øl til de voksende. Der var pyntet med flag i hele indkørslen samt i kantinen, og formanden bød os velkommen.

Men for at alt dette kan lade sig gøre, er der som tidligere nævnt nødt til at være orden på de praktiske ting. Dette kan kun lade sig gøre ved at trække veksler på mange venlige personer omkring holdet. Det være sig support fra Græshopperne, bedsteforældre, forældre, bestyrelsen, lilleputterne, som lagde vejen forbi hjem fra stævne i Jylland, øvrige trænere og andre klubmedlemmer, som også lagde vejen forbi og specielt heppede i finalen.

Til sidst vil vi gerne sige tak for de materielle/økonomiske midler, vi modtog fra klubben og Græshopperne.