84A vandt Inde-DM [Avarta Bladet, oktober 1995]

Oprettet d.

af Carsten Sørensen, træner for 84A

 

I weekenden d. 3.-4.-5. marts drog 5 af Avarta's årg. 84A sammen med træner og holdleder til DM i indendørs i Kalundborg.

De 3 indledende stævner havde givet 7 sejre og en uafgjort. Det uafgjorte resultat var mod 5 andre Avarta-drenge fra 1. holdstruppen.

Med en samlet målscore på 69-2 var vejen klar til DM i Kalundborg. Andetholdet kvalificerede sig til SM i Vemmelev, hvor de fik en flot 3. plads.

 

Turen til Kalundborg startede fredag kl. 18:45 på Hovedbanegården, hvor vi skulle mødes med Vanløse IF's miniputpiger og følges med dem.

Efter en stille og rolig tur blev vi indkvarteret på en skole lige overfor Kalundborghallerne. Næsten inden vi havde fået stillet bagagen var drengene i gang med spille fodbold med Vanløsepigerne.

Vi fik anvist et klasselokale oppe på 1. sal, hvor det viste sig at der i de 10 omkringliggende lokaler boede pigehold. Måske troede de at vi var tøsedrenge, men fik senere vist dem noget andet.

Efter lidt kortspil på værelset gik vi i seng ved 23-tiden for at være friske til det sportslige de næste dage.

 

Lørdag var det tidligt op og efter lidt morgenmad var det ved at være tid til puljekampene. Det gik forholdsvis smertefrit med to sejre (2-0 og 7-1) og en uafgjort (2-2). Vi var hermed klar til mellemrunden, hvor vi nåede en kamp lørdag formiddag. Vi havde måske svømmehallen og aftenens diskotek i tankerne, for vi spillede 'kun' 1-1. Vi var dog stadig med - vi skulle 'bare' vinde vores to kampe søndag kampe søndag formiddag. Efter 1½ time i svømmehallen var det ved at være spisetid.

Deo mm.

Drengene lagde deres pæne tøj frem på soveposerne (+ deo o.lign.) inden vi gik over for at spise. Vi skulle dele bord med Vanløsepigerne, så det tegnede jo lovende.

Stor var skuffelsen dog, da det blev meddelt, at det annoncerede diskotek var aflyst og at der kun var en ½ times cirkusoptræden. Drengene skyndte sig at spise og gik derefter over i klasselokalet for at spille kort.

Lidt efter blev der alligevel spillet musik, så vi måtte have en stafet over for at hente dem (det var Anna fra Vanløse). I løbet af 20 minutter stod der 4 seje gutter i deres stiveste puds og efter yderligere 10 minutter kom den sidste (han skulle lige have sat håret). Det videre forløb er hemmeligt, men aftenen forløb fint.

Kl. 22:15 var der pølser/sodavand og under denne spisning stillede aftenens 12 eneste københavnere (Avarta og Vanløse) sig op på scenen og sang en fælles slagsang for en fyldt Kalundborghal. Det var aftenens eneste optræden, så det vakte opsigt hos de andre drenge og piger og ikke mindst hos deres ledere, der syntes det var flot gjort.

Efter lidt kortspil + chips og vand på gangen med 'tøserne' gik spillerne hver til sit ved 23:30 tiden.

Fight

Så var det søndag morgen og vi begyndte at lade op til vores to vigtige kampe. Vi var enige om, at det nok skulle gå og det gjorde det heldigvis også. Den første vandt vi 4-0 og den næste 1-0 efter en forrygende herre-fight. Det var Nykøbing Mors og det viste sig at det var langt det bedste hold, som vi kom til at møde. Midt i kampen tillod vi os at misbruge et straffe, men vi gav ikke op og fik scoret ca. 2 min. før tid og skule så bare holde hovedet koldt resten af kampen og det lykkedes fint.

Vi var hermed klar til finalerunden.

Vi fik stor opbakning af forældregruppen, der begge dage mødte talstærkt op. Også vores 'veninder' fra Vanløse var gode at have på lægterne.

I finalerunden var det ren opvisning vi viste for den fyldte hal. Først 6-0 over Herlufsholm og dernæst 7-0 over Ledøje-Smørum. Det var med førstegangsafleveringer, hæl og tå, boldjonglering op ad banen og helflugtere i alle vinkler - stort set hele fodboldrepertoiret var vi igennem til stor jubel for det meste af hallen. Endnu engang blev Avarta's 84'ere rost af trænere og ledere fra hele landet for deres flotte spil og deres gode opførsel på og ikke mindst udenfor banen. Det er altid rart når Avarta bliver omtalt og husket for noget positivt.

Efter medaljeoverrækkelsen og folkets hyldest hastede vi afsted til banegården, hvor toget skulle afgå kl. 14:32. Kl. 14:28 fik jeg bestilt 5 franske hotdogs i DSB-grillen på stationen og ved lidt velvilje fra dem jeg sprang over i køen, lykkedes det at redde frokosten for 5 glade, men trætte DANMARKSMESTRE.

Vi havde igen en hyggelig tur hjem sammen med Anna og de andre friske Vanløsepiger.

Tak og et stort tillykke til MARTIN, MORTEN, MICHAEL, RUNE og KRISTIAN med det flotte resultat, samt deres altid gode opførsel, der gør det sjovt at have dem med på tur. Vi glæder os allerede til næste tur.