Avarta's fremtid ikke længere så mørk [Avarta Bladet, december 1991]

Oprettet d.

Avarta's fremtid ser ikke længere så slem ud som tidligere. Ungdomsafdelingen er dømt til den største krise i Avarta's historie. Der er mellem 1-2 hold i hver afdeling og det uden en eneste kredsvinder. Og dog, for hos de helt små, årgang 1984, havde Avarta deltagelse til SM, efter at de havde kvalificeret sig som suveræne kredsvindere, hvor de kun tabte 1 point.

Til SM fik de dog modstand, hvilket de ikke var vant til, og den første kamp gik under al forventning. Træner Michael Würtz siger, at da Virum-Sorgenfri scorede deres første mål, gik spillerne helt ned. De var simpelthen ikke vant til at tabe og det endte i et 1-6 nederlag. Bagefter kampen græd flere af spillerne, det var bare for meget med sådan et nederlag. Men det var en trænerfejl fra min side, at de ikke havde fået et nederlag et par gange i løbet af efteråret, mener Michael. Det skal dog siges at Virum-Sorgenfri senere blev SM, og gik ubesejret gennem turneringen.

Det overraskende nederlag fik Avarta's yngste ud af balance og de løb ind i endnu et nederlag på 1-5 til Hillerød, som blev nr. 2. Derefter spillede de uafgjort mod GIC, som vi burde have vundet, siger Michael. I den sidste kamp blev det endelig gammel vane igen. En flot sejr på hele 6-0 over denne årgangs 'jumbo-hold' Helsinge.

Avarta var repræsenteret af 10 spillere til SM; Martin, Kasper, Kristian, Jacob, Mark, Kenneth, Rune, Martin V., Michael og Anders. Spillere, hvis de fortsætter med fodbold, som der bliver hørt om senere i Avarta.

SM er ikke det eneste stævne vi har deltaget i, fortsætter Michael. Vi har bl.a. været med i BR-cup, hvor vi blev nr. 3 samt et af Danmark's største puslingestævner i Hvalsø, hvor vi blev nr. 1.

Michael fortæller, at det sportslige ikke er noget man skal lægge så meget vægt i for den alder. Her gælder det om at have det sjovt, og komme et sted man kan lide at være. Fremtiden skal også baseres på det sjove, og det er vigtigt, at træneren har pædagogisk sans, fremfor trænerevner. Samtidig skal man også sørge for at forældrene ikke har ambitioner på børnenes vegne. Det kan være svært at forstå for forældrene, men det kan absolut lade sig gøre. Lige så vigtigt er det, at forældrene har det godt i klubben, mener Michael. De er jo til træning hver gang.

Årgangen yngre tegner til at blive en fortsættelse af årgang 1984. Den sportslige succes er stadig uvis, men der er kommet et kæmpe boom af spillertilgang, og det må siges at være lang tid siden det er sket i Avarta, slutter Michael.